Még nem regisztráltam

REGISZTRÁLOK

Világnapok A-tól Z-ig VII.
December hónapban is számos eseménynek van emléknapja, és persze a szeretet ünnepe sem maradhat ki a megemlékezésk közül.
December 1-je a békéért bebörtönzöttek nemzetközi napja. A világ békemozgalmainak aktivistái minden év december 1-jén tiltakoznak az igazságtalanul bebörtönzöttek szabadon bocsátásáért.
AIDS-ellenes világnap. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 1988-ban nyilvánította világnappá. A WHO 1988-ban döntött a megtartásáról, hogy ezzel is felhívja a figyelmet a kór elleni nemzetközi összefogásra. Az ENSZ AIDS-ellenes programjának (UNAIDS) eredeti, 2014-ben meghatározott célkitűzése az volt, hogy 2030-ig megakadályozzák a HIV-vírus terjedését. A cél azonban egyelőre nem látszik elérhetőnek, a világ bizonyos országaiban és régióiban a járvány ismét erősödik. Jelenleg nagyjából 37 millió HIV-fertőzött él a világon.

December 2-a a rabszolgaság eltörlésének emléknapja. Az ENSZ 1949. december 2-án fogadta el az emberkereskedelmet és a személyek kizsákmányolását tiltó megállapodást. 2004. január 28-án életbe lépett a szervezett nemzetközi …