Még nem regisztráltam

REGISZTRÁLOK

Vietnami papucs és lógó gatya

A társasházkezelők felé tevékenységük miatt is nagyobb érdeklődéssel fordulnak, ezért illik ennek a figyelemnek megfelelni öltözködés területén is.

Öltözködési elvárások, vagy előírások kellenek minden szolgáltatást nyújtó munkahelyre, akkor is, ha csak pár fős kisvállalkozásról van szó. Az öltözködési előírás, angolul dress code megszabása és betartása célszerű, mert a kulturált megjelenés, ha az udvarias viselkedéssel is párosul bizalmat kelt. A trehány, ápolatlan öltözetű munkatárs bárhol, bármely területen is dolgozzon, riasztó mások számára. Különösen ott, ahol szolgáltatás vagy ügyfélszolgálat folyik, illendő tisztán, rendezetten kinézni, divatozni pedig munkaidő után kell. Sokat jelent az első benyomás, amelynek egyik fő eleme a ruházat. Multinacionális cégeknél, bankoknál, közintézményeknél nem ritka a kötelezően előírt öltözködési szabályrendszer. Nem lenne a természettől elrugaszkodott tett, ha a társasházkezelő cégek is szabályoznák a munkahelyi viselet megengedhető formáját, azaz rögzítenék munkahelyi szabályzatukban a minimális, de kötelező normákat.
A divat és a jó ízlés összhangját kell megteremteni az elvárásoknál, mert a fiatalabb korosztálytól sem várható el, hogy dédanyáink divatja szerint …

kim