Még nem regisztráltam

REGISZTRÁLOK

Változások 2007-ben
Az elmúlt esztendő a változások és a választások éve volt. Remélhetőleg a 2007-es esztendő a megbízható és kiszámítható gazdaságpolitika és a fejlődés éve lesz.

Az elmúlt év kezdete az adományozás jegyében zajlott, az áremelések mellé árcsökkenéseket kaptunk. Nem volt hiány bíztatásban, vállonveregetésben , majd egy kijózanító fülest kaptunk, mégpedig csattanósat. Voltak, akik jól jártak, voltak, akik többet fizettek azért, hogy mások jobban járjanak. Idén mindenki többet fog fizetni, hogy ne járjunk rosszabbul.
Január 1-jétől az összes vállalkozás elektronikus adóbevallásra kötelezett és a munkáltatónak vagy kifizetőknek már nem az egészségbiztosítási pénztárhoz kell bejelenteniük a munkavállalóik biztosítási jogviszonyával kapcsolatos adatokat. Megváltozik az adóköteles béren kívüli juttatás adója januártól, és emelkedik a minimálbér összege.
Változik több kedvezmény jövedelemkorlátja, a tandíj utáni adókedvezmény, a nyugdíjas számított adóalapja, ha a nyugdíj mellett önálló vagy nem önálló tevékenységből jövedelmet szerez. A korkedvezményes nyugdíjra jogosultak után a munkaadók többletjárulékot kötelesek fizetni januártól. Növekszik a munkavállaló részére adható étkezési hozzájárulás adómentes határa és a munkáltató által adható adómentes iskolakezdési támogatás összege. Emelkednek az utazási költségek.