Még nem regisztráltam

REGISZTRÁLOK

Tisztelt Olvasó!
Eseményekben dús hétköznapjaink folyamatos tanulás, új és újabb döntések meghozatala elé állítják a lakosságot. A szél sebességével, kapkodva megalkotott rendeletek értelmezése, kötelező jellegű teljesítése nehéz próbatétel úgy a szakma, mint az érintett rétegek számára. A folyamatos áremelkedések, és a változó szabályozások követése szellemi erőpróba, melyhez lapunk segítséget kíván nyújtani.

Új helyzet elé állítja ismét a kezelőket és a lakosságot az energialiberalizáció, mely alapján júliustól már a lakossági fogyasztók is szabadon megválaszthatják, hogy melyik energiaszolgáltatótól kívánják megvásárolni a szükséges energiát. Az EU tagállamoknak kötelesek voltak gondoskodni 2004. július 1- jéig minden nem háztartási fogyasztó feljogosított fogyasztóvá válásról. Feljogosított fogyasztók azok a fogyasztók, akik szabadon, saját választásuk szerinti szolgáltatótól vásárolhatnak energiát. 2007. július 1-jétől már minden fogyasztó feljogosított fogyasztóvá válik, ami azt jelenti, hogy a társasházak, tulajdonosok is szabadon megválaszthatják, hogy melyik energiaszolgáltatótól kívánják megvásárolni a szükséges energiát.

A változások folyamatos tájékozódást igényelnek, és aki nem követi nyomon ezeket, ott fokozottan fordulhatnak elő hibalehetőségek, mely rosszabb esetben anyagi veszteséggel is járhat.