Még nem regisztráltam

REGISZTRÁLOK

Társasházkezelés máshol másképpen- Lengyelországi kezelési körkép III.
A lengyel lakásszövetkezeteknél egyre erősebb a törekvés a szövetkezeti formából való kiválásra és társasházzá alakulásra.
A szövetkezet célja tagjai számára lakások, épületek és más ingatlanok, valamint házépítésre szánt telkek biztosítása. A lakásszövetkezet alapfeladata a lakók valamint családtagjai lakhatási és más igényei kielégítése lakóhely vagy családi ház biztosításán keresztül, valamint egyéb célokra szánt helyiségek által. A szövetkezetek működésének tárgya egyrészt épületek építése és vásárlása a szövetségi tagok számára lakásszövetkezeti tulajdonjog vagy külön tulajdonjog szerzése céljából ezen épületekben lévő helyiségekhez vagy lakásokhoz, másrészt a hozzá tartozó ingatlanok irányítása.

A lakásszövetkezet tulajdonának kezelése legfőképpen a lakásszövetkezeti szabályzatban, a szövetkezeti törvényben, és a lakásszövetkezet belső szabályzataiban foglaltak alapján történik. A szövetkezet tulajdonában lévő ingatlanok irányításával az önkormányzat foglalkozik, ellenőrzésével pedig a felügyelőbizottság, valamint a közgyűlés, amely a legnagyobb hatalommal bír a lakásszövetkezetben. A szövetkezet vagyonának kezelése nem az ingatlanokból származó bevételeken alapul, hanem az ...

Folytatjuk lengyelországi körkérdéssel
W. T