Még nem regisztráltam

REGISZTRÁLOK

Társasházi házirend
Időről időre felmerül a házirend kérdése, mi is kerüljön bele, pedig egyszerű, nem más, mint a normál együttélés szabályai.
A tulajdonosok közül sokan nem tudják, mit kell tartalmaznia a házirendnek, de sejtik, hogy egyfajta közösség által kialakított rendszabálygyűjtemény. A szabályzatok elkészítése, illetve azok elkészítésének kezdeményezése a közös képviselő feladata, a tulajdonosok javaslatokat tesznek, majd szavaznak az elfogadásáról vagy az elutasításáról.
Kéréseknek eleget téve, mintaként különböző házak házirendjeit összeollózva ötleteket adunk. A szabályzatba mindaz belefér, ami elősegíti a zavartalan együttélést, védi a lakóház állagát, az ott élők biztonságát és nyugalmát. Házanként eltérő lehet az igények megfogalmazása, függ az épület elhelyezkedésétől, felépítésétől, és a lakóközösség körében kialakult szokásoktól is. A házirend útmutatásai segítséget is jelentenek kétség esetén a lakóknak. Az abban foglaltak a tulajdoni formától függetlenül kiterjednek mindazokra a személyekre, akik a lakóépületet állandó vagy ideiglenes...