Még nem regisztráltam

REGISZTRÁLOK

Paprikás hangulatban az MTOSZSZ elnöke
Kaplonyi György az MTOSZSZ elnöke véleménye a közös képviselők árképzéséről. Az egyéni tapasztalatok véleményformáló ereje vitathatatlan.

December hónapban három olyan közgyűlésen vett részt az MTOSZSZ elnöke, ahol közös képviselőt kerestek a társasházakban, amelyről az alábbiakban közöljük kritikai észrevételeit.
Elgondolkodásra érdemes a felvetések sora úgy a közös képviselők, mint a tulajdonosok számára.

Nagyon elkeserítő tapasztalatokat szereztem, és ezek a következők, - írja Kaplonyi úr, négy pontban összefoglalva tapasztalatait, majd összefoglalóként a véleményét.
A tulajdonosok sokszor egy speciális feladat elvégzéséhez keresnek közös képviselőt. Ha rossz a gázvezeték, akkor olyat, aki már sok hasonlót újított fel, ha a tetőteret akarják beépíteni, akkor csak erről érdeklődnek, stb. Nem számolnak utána a tett ajánlatoknak. Mindent lehet ígérni.
Nem tudjuk meghatározni, hogy mi a közös képviselő feladata, nem adunk összefogott teljes ajánlatokat. Sokszor az ajánlat csak válasz a tulajdonosi kérdésre. Az árainkkal tönkretesszük magunkat, és egymást. Egy 75 lakásos társasháznál egy vállalkozói ajánlat (Budapesten) 600 Ft/lakás/hó volt. Az előző közös képviselő 700,- Ft/lakás/hó összegért végezte a munkáját. A harmadik 1 000 Ft + áfára tett ajánlatot. A takarítás díja ugyanitt 75 000 forint.
Ugye nem járatjuk le magunkat a tulajdonosok előtt? A menedzser (a közös képviselő), aki mindenért felel, …..

Kaplonyi György MTOSZSZ elnöke