Még nem regisztráltam

REGISZTRÁLOK

Pályázati körkép
A helyi önkormányzatok az anyagi lehetőségeikhez mérten írnak ki pályázatot, van ahol csak kedvezőbb hitelfelvételhez segíthetik a társasházakat.

A helyi önkormányzatok az anyagi lehetőségeikhez mérten írnak ki pályázatot, van ahol csak kedvezőbb hitelfelvételhez segíthetik a társasházakat.

IV. kerület, Újpest

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata pályázatot írt ki a társasházak és lakásszövetkezetek felújítási hitelfelvételének elősegítésére.
Támogatás annak az Újpesten lévő társasháznak és lakásszövetkezetnek nyújtható, amely:
- az ingatlan-nyilvántartásban társasházként vagy lakásszövetkezetként bejegyzésre került, (ennek hiányában a társasház alapító okirat vagy lakásszövetkezet alapszabályát a Földhivatalhoz benyújtották),
- pályázat a 6 vagy annál több lakásos társasházas és lakásszövetkezeti lakóépületek nyújthatnak be,
- nem rendelkezik közüzemi díjtartozással, köztartozása vagy társasház (lakásszövetkezet) által felvett hiteltartozással,
- építéshatósági engedélyköteles munkálatok esetében rendelkezik az építési hatóság elvi építési engedélyével,
- közgyűlése döntött – a kölcsön visszafizetéséhez megfelelő mértékű fedezetet nyújtó – a felújítási alap javára történő befizetési kötelezettségről.

A pályázatot a társasházi közösség, lakásszövetkezet osztatlan közös tulajdonában lévő épületrészek alábbiakban felsorolt felújítási munkáira lehet benyújtani:
- az épület fő tartószerkezeti elemeinek felújítása, …