Még nem regisztráltam

REGISZTRÁLOK

Otthonteremtési stratégia
A lakáspolitika iránya, célja a nemzet lakhatási lehetőségeit jelöli ki, hosszabb távon biztosítva a jövő nemzedék otthonteremtését is.

A 2011. évi otthonteremtési program kiemelt céljai között szerepel többek között az öngondoskodás ösztönzése, a gyermekvállalás, a tisztességes munka és a közterhekhez való hozzájárulás elismerése, a legális építések ösztönzése, az épített környezet minőségének javítása. A tervezet elkészítésében nem vett részt kifejezetten társasházakkal foglalkozó érdekvédelmi szervezet, amely érezhető is a szakmai vitairatban, mert kiemelt részt szenteltek a lakásszövetkezeti forma előnyben részesítésének a társasházak hátrányára.
A finanszírozási témák között a lakásforgalom alakulása és a jelzáloghitelek alakulása előzményeinek áttekintése tartalmazza a hitelfizetési mulasztások adatait, a lakásárverések 2009-es adatait, a közműhátraléknál a kikapcsolásnak a türelmi idejét. A javaslatban szerepel a közjegyzői költségek csökkentése, a bírósági végrehajtás újraszabályozása, a banki kölcsönszerződések közvetlen végrehajthatósága. A meglévő hitelállomány minőségét javító intézkedések között szerepel a …