Még nem regisztráltam

REGISZTRÁLOK

Nem baj, ha sérülést okoz, a biztosító fizet - hullik a vakolat, ki lesz a felelős
A tulajdonosok könnyelműen tesznek kijelentéseket társasházuknál a felelősség kérdéséről, mert a közös képviselő bőrét viszik a vásárra.
A társasházak banki számlái feletti kettős aláírásnak vannak előnyei, mint a biztonság, és hátrányai, amikor a társasházközösség által megbízott tulajdonos nem írja alá a számlákat. A kettős aláírás árnyoldala az is, amikor az aláíró jogot formál a döntések meghozatalára, miközben neki nincs felelőssége. A közös képviselő kénytelen egyeztetni vele, mert ha a munkát végző vállalkozó nem jut a munkája ellenértékéhez, a megrendelőn fogja követelni a pénzét.
A privatizált bérházak korukból és elhanyagoltságukból adódóan is számos problémával küzdenek. Ha ránézünk némelyik épületre, gyorsan arrébb sétálunk, mert bizony igen ingatagnak néz ki a homlokzata. Gyakori a vakolatomlás, amely ha sérülést okoz, nem csak erkölcsi, hanem anyagi kárt is jelent a társasház tulajdonosközössége részére. Ezt a tulajdonosok egy része nem veszi komolyan, úgy gondolják, hogy majd a biztosító fizet, ha káresemény történik. Pest egyik legdrágább lakásait rejtő házának a vakolata már veszélyes mértékben omlik, statikai szakvélemény is...