Még nem regisztráltam

REGISZTRÁLOK

Működőképes-e Budapest 24-féleképpen? 2002-ben

Egységes, szervezett főváros hiányában a jövő is olyan képet vetíthet elénk, mint gidres-gödrös közutaink látványa.

Az önkormányzatiság életében 3 ciklus végetért. A negyedik ciklusnak is úgy megyünk neki a fővárosban, hogy létezik a Fővárosi Önkormányzat, valamint 23 kerület. Ez már réges-régen így van, de vannak olyan tapasztalatok, amelyek alapján csak reméljük, hogy huszonnégyen összefognak érdekünkben.
Az elmúlt években azt tapasztaltuk, hogy bármely kerület építtethet monstrumokat anélkül, hogy lenne fővárosi kontrol. Budapest világváros, vannak utcáink, melyek egyik oldala az egyik kerületé, másik oldala a …

Langer Iván

Változás 2010-ben

Az 5. önkormányzati ciklusnak is úgy indulunk neki. hogy még mindig 24-féleképpen működik a fővárosunk. Kontrollérvényesülés még mindig nincs, de miért is lenne, ha így jobban érvényesülnek az érdekek.
Építészetileg a helyzet változatlan, tarka-barka városi képpel szembesülhet a Budapestre látogató. Szemmel felmérhető a pénz uralma. A környezetébe nem illő épületek lehangoló látványát, őseink építészeti remekei tompítják, amelyek még leromlott állapotukban is mutatósabbak, mint új torzszülött társaik.
A szemétszállítás…