Még nem regisztráltam

REGISZTRÁLOK

MTOSzSz Pályázat 2011
MAGYAR TÁRSASHÁZKEZELŐK ORSZÁGOS SZAKMAI SZÖVETSÉGE

Pályázat 2011

AZ ENERGIAMEGTAKARÍTÁS és a HATÉKONY FELOSZTÁS ÉVE

Napjainkban mindenkit, és ezen belül a nagy lakóközösségekben élő embereket fokozott mértékben érinti három olyan körülmény, amely kihat a havonta fizetendő energia számlák mértékére.
A világgazdasági folyamatok alakulása és az ország gazdasági helyzete miatt egyre jobban növekednek az energiaára, amelynek ellensúlyozása rövid időszakokra ugyan lehetséges az irányzat azonban megváltoztathatatlan. A nagy társasházakban, lakásszövetkezetekben élők anyagi helyzete is stagnál vagy romlik, emiatt egyre jobban növekszik a tartozók száma. Ezeken túl még az energiafogyasztás csökkentését célzó, nagy lakossági csoportok részére korábban biztosított állami támogatások is megtorpantak, emiatt az épületek szigetelése és a fűtési rendszerek korszerűsítése nagymértékben visszaesett.

Hogyan takarékoskodjunk ezek után, ha az objektív körülmények nem segítenek?
Napjainkra az energiatakarékosság növelésének elsődleges forrása a szolgáltatást igénybe vevők hozzáállása maradt. Orvos-egészségügyi szempontból a lakásokban a 18-20 fok közötti hőmérséklet a legegészségesebb. Bőségesen található szakirodalom arra vonatkozóan, hogy ez miért van így, de talán egy tény is elegendő ennek bizonyításához. A meleg éghajlaton élő emberek átlagéletkora lényegesen…


2011. szeptember 15.
MTOSZSZ
elnökség