Még nem regisztráltam

REGISZTRÁLOK

MTOSZSZ konferencia összefoglalás
A 2010. május 29-én megrendezésre került konferencián Langer Ivánné bevezetőjében utalt arra, hogy a konferencia célja a törvények értelmezésének elősegítése.

Dr. Polgár Éva Ildikó a törvény gyakorlati alkalmazásáról tartotta előadását. Számtalan hasznos példán keresztül ismertette a törvény értelmezését. Rengeteg hasznos információ, értelmezési probléma tisztázása hangzott el.

Dr. Farkas Judit a kötelező regisztrációról, a szakképesítéssel rendelkező személyek nyilvántartásáról számolt be. A nyilvántartás lényege, hogy egyrészt a szolgáltatást nyújtókat, másrészt a szolgáltatást igénybe vevőket védje a jogszabály.

Kálmán Norbert, a Market Remeha Kft. mérnöke a társasházak gazdaságos fűtéskorszerűsítéséről tájékoztatta a hallgatóságot. A kazánház korszerűsítésével a közösségnek drasztikus költségcsökkenése fog megvalósulni.

Dr. Jámbor Éva, a Raiffeisen Bank Zrt. ügyfél kapcsolati menedzsere, osztályigazgató helyettes a lakóközösségek állami támogatással történő finanszírozásáról tájékoztatta a megjelenteket. Fontos információk hangzottak el a kölcsönnyújtás folyamatáról.

Varga Péter, a Fundamenta Lakáskassza Zrt. Lakáscélú Projekteket Támogató Szervezet régió vezetője az állami támogatású finanszírozás lehetőségével ismertette meg a hallgatóságot. Az előadó szót emelt az értékmegőrzésről és a lakástakarék-pénztári megtakarítási formáról.

Kocsis Krisztián, a Főkétüsz Kft. osztályvezetője és Vörös Zsolt kirendeltségvezető az éves kéményellenőrzés követelményeiről és a kémények veszélyeiről tájékoztatta a hallgatóságot. Kiemelték a tüzelőberendezések karbantartásának fontosságát.

Kaplonyi György, a MTOSZSZ általános alelnöke a társasházi könyvvizsgálat tapasztalatairól tartott előadást. Az előadó azt javasolta, hogy a közös képviselők, ingatlankezelők, amikor megkapják a könyvelőktől az anyagot, a beszámolót ők készítsék el, ők rakják össze a költségvetést.