Még nem regisztráltam

REGISZTRÁLOK

MTOSZSZ konferencia összefoglalás
„A biztonságos lakhatásért 2010”- című március 4.-i konferenciát Kárpáti Ilona nyitotta meg. Elmondta, hogy ez az első rendezvény, amely összegyűjti és ismerteti a veszélyforrásokat a társasházkezelés területén.


Az első előadást Lestyán Mária tartotta a Rockwool Hungary Kft szakmai kapcsolatokért felelős igazgatója. A felújítások tűzvédelmi kérdéseiről tájékoztatta a hallgatóságot. Ismertette a szigetelőanyagokat és különböző szigetelési eljárásokat. Felhívta a figyelmet a tűzgátlásra, a szaktervező szükségességére és a gyártó engedélyének alapos áttekintésére.

Angyal István tűzoltó őrnagy a társasházak tűzvédelméről tartott előadást. Összevetette a panelépületek két típusát, széleskörűen ismertette a társasházak tűzvédelmi kötelezettségeit a tűzoltó készülékek vizsgálatától a tűzoltási terület biztosításáig. A homlokzati hőszigetelő rendszer kiválasztására külön kitért. Számos gyakorlati javaslatot, tanácsot adott a hallgatóságnak arról, mit kell tenni tűz esetén.


Darabos Zoltán a felvonó használata során előforduló veszélyekről tartott előadást. Kiemelte a rendszeres ellenőrzés és a javítások írásban való rögzítésének fontosságát. Lényeges tartozéka a felvonónak a felvonókönyv és a 24 órás mentési felügyelet.


Takács Lajos, a BME adjunktusa az épületek létesítési és használati tűzvédelmi sajátosságairól tájékoztatta a jelenlévőket. A panelházak építéséről, a hőszigetelésről és ezek tűzvédelmi problémáiról számolt be. Felhívta a figyelmet a lakásbejárati ajtók anyagának körültekintő kiválasztására.


Varga Antal a biztosító kárenyhítés gyakorlati oldaláról, a mentésről és fokozatairól informálta a konferencia résztvevőit. A biztosító munkavégzéséről adott tájékoztatást. Az e-alapú ügyfélrendezésről is hallhattak a jelenlévők. Szót emelt még a biztosítás alapeseteiről és a kárenyhítés folyamatáról is.


Lakner Kornél, az Épkémény Kft ügyvezetője a biztonságos kéményhasználatról tartott előadást.


Kner János a biztonságos gázfogyasztásról adott alapvető információkat.

Balázs Sándor a 21. század gyors kármentesítéséról tartott előadást, hallhattak a kárcsökkentésről és különböző eljárásokról a jelenlévők.


Márton Sándor az elektromos hálózat veszélyforrásairól és annak megelőzéséről adott áttekintést. A három veszélyforrásról, az áramütésről, a tűzveszélyről és az üzembiztonságról tájékoztatta a hallgatóságot.


Bálint Norbert a Fővárosi Gázművek Zrt. szóvivője a társasházi gázszolgáltatás témáról tartott előadást. Szót emelt a folyamatos újításokról, a földgázforrásainkról és a 2007-es változásokról és hatásairól.