Még nem regisztráltam

REGISZTRÁLOK

MTOSzSz észrevételek, javaslatok a vitairathoz

A Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetségének (MTOSzSz) véleménye az Otthonteremtési stratégia vitairatához.

Az MTOSzSz megkapta a minisztériumtól véleményezésre a vitairatot, amelyre megtette a javaslatait is. A vitairat elkészítésénél nem kapott lehetőséget társasházakat képviselő szervezet, hogy kifejtse véleményét, vagy megtegye javaslatait, és ez érzékelhető a vonatkozó fejezeteknél. Az Otthonteremtési Tanácsadó Testületben résztvevők érdekei némely részeknél erőteljesebben jelennek meg a vitairatban. A társasházak és a társasházakban élő tulajdonosok képviselete hiányában kevésbé jelenítődnek meg az itt élők érdekei. Bízunk benne, hogy megküldött észrevételeinket figyelembe veszik és a társasházak számára kedvezőbb elemek is megjelennek az Otthonteremtési stratégiában.

Otthonteremtési stratégia szakmai vitairatához észrevételek, javaslatok

A Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetsége (MTOSzSz) alapvetően egyetért az Otthonteremtési Program kiemelt céljaival. A kezdeményezést és a megkeresést örömmel fogadtuk, sajnáljuk, hogy szövetségünk kimaradt az előkészítő munkákból.
Észrevételeinket és javaslatainkat az alábbiakban részletezzük:

3. Javaslatokhoz:
- A Cafeteria keret felhasználásánál javasoljuk bővíteni a közösköltség-fizetés céljára is, mint lakásfenntartási támogatás.
- Projektcégek tevékenységének szorosabb …

Budapest, 2011. június 24.

Langer Ivánné
MTOSZSZ elnök