Még nem regisztráltam

REGISZTRÁLOK

MTOSZSZ-közlemény az intézkedések várható következményeiről
A Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetsége (MTOSZSZ) szükségesnek tartja felhívni a figyelmet a társasházi és lakásszövetkezeti lakásokban élők együttélési nehézségeire.

A közös költségüket rendszeresen teljesítők befizetéseiből üzemeltethetők a lakóépületek. A nem fizetőknek csupán töredéke küzd valóban olyan fokú anyagi nehézséggel, hogy nem tudja fizetni a lakásfenntartási kiadásait, köztük a közös költséget sem. A tartozók nagyobb része érdektelenségből és sajátos érdekből nem fizet, hiszen az ő befizetéseik nélkül is működik a házban minden közszolgáltatás.


Felgyorsul a fizetési hajlandóság, amikor tájékoztatják a lakókat, hogy a közműszolgáltató megvonja a szolgáltatást, mert pénz hiányában nem tudták kiegyenlíteni a számlát.  A fizetési felszólítás, a fizetési meghagyás és a jelzálogjog-bejegyzés mellett a közműszolgáltatások kikapcsolása a döntő érv a tartozás kiegyenlítésére, mert nem szeretnének gyalog felmenni a felsőbb emeletekre, ha az áramkikapcsolás miatt nem működik a lift sem. 


      Szükséges a fentiek miatt is minden központi intézkedésnél, törvénymódosítási javaslatnál szem előtt tartani a várható következményeket.


Az MTOSZSZ vezetősége mérlegelte azt az önálló képviselői indítványként benyújtott törvénymódosító javaslatot a villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI törvényhez. Ennek értelmében...


Kaplonyi György elnök