Még nem regisztráltam

REGISZTRÁLOK

Minőségi társasházkezelés – a jövő útja
A minőség ma már természetes elvárás úgy a termékek, mint a szolgáltatások esetében, s ezalól nem kivétel a társasházkezelés sem.
A minőségi társasházkezeléshez számtalan tényező szükséges, melyek között előkelő helyen szerepel a társadalmi-gazdasági környezet és a törvényi háttér. Meg kell teremteni azt a feltételrendszert, amely mellett a kezelő magas színvonalon tudja végezni a munkáját. Az állam feladata, hogy a törvény-előkészítő és -alkotó által olyan jogszabály szülessen, amely nem szorul magyarázatra. A társasházak működését olyan előírásokkal kell szabályozni, melyeket az átlag állampolgár értelmezni tud. A fejlődés megállíthatatlan, és ezt a jogszabályi környezetnek is követnie kellene, ami ugyan megtörténik, de mindig fáziskéséssel.
A társasházi törvény célja a szabályos működés biztosítása, ezért arra kellene törekedni, hogy félreérthetetlenül szabályozza ennek feltételeit, a tulajdonos, a kezelő és a számvizsgáló bizottságok (szvb) munkáját. Még sokszor kell magyarázni, és sokan félreértelmezik. Nem ad kellő útmutatást …