Még nem regisztráltam

REGISZTRÁLOK

Miért járunk vagy nem járunk közgyűlésre? - megkérdeztük a tulajdonosokat
A közgyűlésen hozott döntések befolyásolják a társasházak jövőbeni fejlődését.
Tisztelt Tulajdonos! Szeretettel meghívjuk Önt társasháza közgyűlésére, amelyre 2013. május 23-án kerül sor.

Évente legalább egyszer mindannyian találunk hasonló szövegű levelet a postaládánkban, amelyben társasházunk életének egyik legmeghatározóbb eseményére invitálnak bennünket közös képviselőink. Ahányan vagyunk, annyiféleképpen reagálunk rá. Van, aki rögtön buzgón megvizsgálja az éves kimutatást, van, aki semlegesen nyugtázza az eseményt, és olyan is akad, aki egyszerűen a szemetesbe hajítja a meghívót az elszámolással és a költségvetéssel együtt.

Az mindenesetre elmondható, hogy sokan alábecsülik a közgyűlések fontosságát, pedig ez az a fórum, ahol a tulajdonosok együtt hozhatnak döntést házuk életének meghatározó kérdéseiben. Összegyűjtöttünk pár véleményt arról, hogy ki miért vagy épp miért nem tartja fontosnak a közgyűlések rendszeres látogatását.
A pozitívak táborába tartoznak azok a lakók, akik rendszeresen és szorgalmasan járnak közgyűlésre, ahol aktívan részt vesznek a házzal és így a saját életükkel kapcsolatos döntések meghozatalában.
J. A., Budapest - Úgy gondolom, elemi érdekem, hogy a saját tulajdonom állagmegóvásában, működésében és fejlődésében tevékenyen részt vegyek, és ennek az egyik legjelentősebb...
Á. V.