Még nem regisztráltam

REGISZTRÁLOK

Mi fő a társasházi fazékban?- ehető vagy mérgezett is lehet a végeredmény
A közös szellőzővel épült panel lakóházba belépő előtt nem titok, hogy főznek az ott élők, sokszor a mit főznek is egyértelmű a szagminta alapján.
A panelépületek sajátossága a közös szellőzőrendszer, egyrészt a sötétkonyhás lakások, másrészt a vizes helyiségekét légcseréjét ily módon lehet biztosítani. A légcserét a szellőzőmotor biztosítja a szívó hatása folytán. Az építészeti sajátosságából adódóan ezekben az épületekben a szellőzőmotort folyamatosan üzemeltetni, de minimum szakaszosan működtetni kellene.

A paneltechnológia alkalmazásának a 60-as 70-es és 80-as években volt a fénykora, amikor még semmi sem volt drága. Az energiaspórolásról szó sem volt, de ezt nem is indokolta az energia ára, mert az akkoriban igen alacsony szinten volt. A levegőcserét akkor még a szellőzőmotor folyamatos működtetésével biztosították. Az energia árának rohamos emelkedésével arányosan csökkent a szellőzőmotorok működtetésének ideje, előbb szakaszos üzemelésre állították át, majd a fő főzési időszakokban kapcsolták csak be azokat.

Ma már egyes bátor közös képviselők teljesen üzemen kívül helyezik a rendszert, figyelmen kívül hagyva ésszerűségi, tűzrendészeti, közegészségügyi és biztonságtechnikai szempontokat.

Akkor amikor "tűzzel-vassal" üldözik a dohányzókat, védve a nemdohányzók érdekeit, a panelépületekben tökéletesen és kifogástalanul megvalósul a passzív dohányzás, szívja a ...

kim