Még nem regisztráltam

REGISZTRÁLOK

Mentőöv a lakáshiteleseknek
A hitel minden formája teher a családok számára, különösen akkor, amikor nem számolnak tetemes árfolyam-emelkedéssel.
A társasházakban élőket is érintik a lakáshitelekkel kapcsolatos nehézségek, vagy mint adósokat, vagy mint olyan tulajdonosokat, akik a lakáshiteles tulajdonostárs fizetési képtelensége miatt kénytelenek magasabb közös költséget fizetni.
A deviza- és forinthiteles adósok számára most újabb lehetséges segítség érkezett, a lakáscafeteria, amely adómentes, ötévente és ötmillió forintig adható. A cégek e béren kívüli juttatással támogathatják dolgozóik lakáshitel-törlesztését vagy lakásvásárlását, ezzel segítve őket a lakáshoz jutáshoz vagy annak megtartásához. A támogatási plafon ötéves időszakot figyelembe véve maximum havi 83 000 forint, s teljes összege nem haladhatja meg a vételár vagy az építési költség 30 százalékát. A támogatás új vagy használt lakás vásárlására, illetve építésére használható fel. Kedvező lehetőség, mert nem kell utána közterhet fizetni.
Jelenleg 700 ezer lakáshitel vár törlesztésre, átlagosan hétmillió forint a családok adóssága, számukra lehet mentőöv a munkaadói segítség. A munkavállaló az év...