Még nem regisztráltam

REGISZTRÁLOK

Madár elleni védelem fajtái
PROFESSZIONÁLIS KÁRTEVŐIRTÁS

MADARAK ELLENI VÉDELEM BIRD FREE ALKALMAZÁSÁVAL
A madarak, elsősorban a galambok eredeti életterüket megváltoztatva egyre inkább az emberlakta környezetben, az épületekben, vagy azok közvetlen környezetében telepednek le.
Táplálékukat már nem a szabad természetből, hanem a településekről szerzik be, ahol az élelmiszer felesleg egy része az utcára kerül.

A madarak védettebb környezetbe kerülésével túlszaporodásuk jelentősen felgyorsult.
A galambok a mai nagyvárosok képéhez ugyanúgy hozzátartoznak, mint a fényreklámok vagy a közlekedési táblák.
A szárnyas társbérlőkkel nem felhőtlen az emberek viszonya, hiszen gyakran jelentős problémákat okoznak az épületeken kívül és belül.

A galambok savas ürülékükkel homlokzatokat, köztéri szobrokat, műemlékeket szennyeznek be, amely nem csak elcsúfítja, hanem a kémiai reakció útján károsítja is azokat. Az ürülék, a toll, a fészek, vagy a madártetem felhalmozódása eltömíti az esőcsatornákat, amely beázást okozhat. Bepiszkítják a parkoló gépkocsikat és a járdákat, ezáltal kellemetlenséget és balesetet okozhatnak. Folyamatos zajongásuk szintén zavarhatja az emberek nyugalmát.

Az emberre a legnagyobb veszélyt az jelenti, ha a madarak nagyon elszaporodnak, mivel ez kedvez a különböző élősködők és a humán betegségek fellépésének.

A Bird Free riasztó, amelyet „Optikai Gél”-nek vagy
„Tűz Gél”-nek is nevezhetünk, elsősorban a madarak látására hat.
Az emberi szemnek három féle fotoreceptora van
azért, hogy „színesben lássuk” a világot: vörös, zöld és kék. A madaraknak viszont négy van: vörös, zöld, kék és ultraibolya. Ennek következtében a madarak tűzként érzékelik a Bird Free-t, ezért megijednek és tovább szállnak.

A Bird Free távoltartó korong alkalmazásával a galambok az általuk kedvelt helyeket elkerülik, a korongok kihelyezését követően a madarak megkísérelhetik a visszatérést, de legtöbbször már a levegőben irányt váltanak. A későbbiekben a területen kialakult biztonságérzetük megszűnik és végleg elhagyják a területet.

A korongok mérgező anyagot nem tartalmaznak, fizikai fájdalmat és sérülést a madaraknak a védekezés során nem okoznak. Felhasználásuk könnyű, gyors és az extrém időjárásnak (fagy, erős napsütés, eső) is ellenállnak és a hazai éghajlati viszonyok mellett évekig megőrzik hatásukat.

A Bird Free gél által kezelt felület szinte észrevehetetlen a járókelők számára, esztétikus és kiválóan igazodik a különféle épületekhez és azoknak a külső megjelenési formáján szinte semmit nem változtat.

A madarak általában a bőséges élelem forrás vagy a biztonságos fészekrakási lehetőségek miatt telepednek meg az építményeken. Ezért nagyon fontos, hogy a Bird Free gyakorlati alkalmazásánál pontosan felmérjük a madarak által használt épületeken, hogy melyek a madarak nappali előfordulási helye, éjszakai pihenő- vagy fészkelő helye. A madarak különböző tartózkodási helyein a gélt eltérően kell alkalmazni.

A Bird Free alkalmazását mindig egy alapos takarítás előzi meg, amely minden madár szennyeződést eltüntet. A géleket szilikonos ragasztóval rögzítjük a megtisztított felületen.

A Bird Free sikeresen használható galambokon túl verebek, seregélyek, varjak és sirályok riasztására is.

MEGRENDELÉS, TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:
Bábolna Bio Kártevõirtó Szolgáltató Kft.
H-1107 Budapest, Szállás u. 6. Hungary Telefon: (06-1) 43-20-412, (06-1) 43-20-400 • Fax: (06-1) 43-20-401e-mai: szolgaltatas@babolna-bio.com • Internet: www.kartevoirtas.hu