Még nem regisztráltam

REGISZTRÁLOK

Leválás vagy korszerűsítés
A távfűtéses lakásokban a magas díj miatt némelyek a leválást választják, és a gazdaságosabbnak ítélt fűtési mód mellet döntenek. Mint a válásoknak általában, azonban ennek is vannak feltételei.

A leggyakoribb kérdés a távfűtéssel kapcsolatban mostanában az, hogy le lehet-e válni a szolgáltatásól. A sajtóban – lakóközösségek, közös képviselők jelzéseire hivatkozva – számos olyan nyilatkozat jelent meg, hogy a Főtáv Zrt. mindenféle trükkökkel igyekszik megakadályozni a leválást. A távhőszolgáltatásról természetesen le lehet válni, amennyiben a leválási kérelem megfelel az érvényes jogszabályoknak – tájékoztatta lapunkat Balog Róbert, a Főtáv Zrt. szóvivője.
A sajtó – természeténél fogva – a szenzációt keresi, a távhőszolgáltatásról való leválás kérdését ugyanakkor valóban érdemes megvizsgálni – mondta megkeresésünkre Balog Róbert. A szóvivő hangsúlyozta: amennyiben valaki az érvényes jogszabályoknak megfelelve kíván leválni a szolgáltatásról, azt a Főtáv nem akadályozza meg. Ilyen feltétel például, hogy az épületrész tulajdonosi közösségének …