Még nem regisztráltam

REGISZTRÁLOK

Különleges városházák IV.
A kor követelményeihez igazodó városházák a koruk miatt különlegesek, építészeti stílusuk és építőanyagaik bizonyítottan időtállók.
Egy városháza attól kiemelkedő, hogy több száz éve áll és biztosítja falai között a helyhatóság vagy egyéb intézmény működését. Az akkori kornak megfelelő építészeti stílus napjainkban már műemléknek számít, s az utódok méltán lehetnek büszkék rájuk. Tehetik ezt azért is, mert megőrizték ezeket az épületeket eredeti állapotukban az utókornak.

A brémai városháza

A Bremen Rathaus a német reneszánsz egyik legszebb építménye. A városháza 1405 és 1408 között, gótikus stílusban épült, miután Bréma csatlakozott a Hanza-ligához. Az épületet majd 200 évvel később, a XVII. század elején renoválták az ún. Weser-reneszánsz stílusában, amikor is új homlokzatot kapott. A XX. század elején egy régi városháza mellett épült egy új, amely a második világháború alatti bombázás után fennmaradó épület részeként készült. Bréma 1358-tól volt tagja a Hanza-szövetségnek, ennek fejlődését szemlélteti a Vásártéren álló …