Még nem regisztráltam

REGISZTRÁLOK

Közgyűlési tapasztalatok a törvénymódosítás után

A szakmai tapasztalatok alapján a társasházi törvény értelmezése körül még sok a zavar, az értetlenség, amely az ismeretek hiányából ered.

A szakma gyakorlóit kérdeztük meg a tapasztalataikról, milyen véleményük, észrevételeik alakultak ki a módosított törvény alkalmazása következtében.

P.F. társasházkezelő Budapesten: A tapasztalatom az, hogy szinte semmilyen tömegkommunikációban nem lett elmagyarázva a törvény módosításának szükségessége, annak tartalma, stb. A tulajdonosok „hallottak valamit”” erről, de fogalmuk sincs még az eredeti törvényről sem, nem hogy a módosításokról! A szaklapok ugyan foglalkoztak ezzel, de ez nagyon kevés, ez az információmód nagyon kevés emberhez jut el.
A legnagyobb problémákat és értetlenséget (magyarázat hiányában) az ügyészségi szerep és az 51/A § okozza, azon belül is az összeférhetetlenség kitételei a legnagyobb gond – annak ellenére, hogy a törvény nagyon egyértelműen fogalmaz ebben az ügyben, de mivel nem ismerik a törvény szövegét sem (csak „hallottunk valamit”), ezért sok félreértésre, …