Még nem regisztráltam

REGISZTRÁLOK

Közgyűlési tapasztalatok - ahogy a társasházkezelők látják
Az éves elszámoló közgyűlés minden tulajdonosnak lehetőséget ad arra is, hogy képet kapjon a társasház gazdálkodásáról.
A társasházkezelők gyakran szembesülnek a közgyűléseken a tulajdonosok teljes tájékozatlanságával. Nemcsak az éves gazdálkodásról és jövőbeni tervekről kell tájékoztatniuk a tulajdonosokat, hanem alapvető ismeretekről is. Többek között a törvényi lehetőségekről, korlátokról és egyéb szabályozásokról, az ő jogaikról és kötelezettségeikről. A helytől és a lakosság összetételétől függően a közös képviselők esetenként ellentmondásos tapasztalatait adjuk közre. Érdekes meglátások, összefüggések és megoldások bontakoznak ki a véleményekből.
K. L. közös képviselő Budapestről: Az elszámoló közgyűlés a mi házunkban igen hamar lezajlott, a 26 tulajdonos közül három volt jelen. Mindent elfogadtak, semmit sem kérdeztek. Fél óra alatt végeztünk. Számomra ez meglepetés volt, senkit sem érdekelt a rezsicsökkentés, a hirdetmények, sem a tervek, semmi. Teljes volt az érdektelenség.
Sz. K., társasházkezelő cégnél alkalmazott Miskolcon: A munkatársaimmal együtt igen eltérő benyomásaink vannak a közgyűlésekről. Gyakorlatilag kétféle vélemény van, vagy…