Még nem regisztráltam

REGISZTRÁLOK

Gáz csiki-csuki plusz 30 százalékért?
A Fővárosi Gázművek Zrt. vezérigazgatójához fordult a Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetsége egyeztetés céljából.
A szövetség elnöksége úgy döntött, hogy a számtalan megkeresésének is eleget téve, egyeztetést kezdeményez a gázművekkel, hiszen a problémák rendezésének egyik kulturált formája a megbeszélés. A civilszervezet megkeresésére a másik félnek válaszolnia illik, ez még várat magára.

Az elégedetlenség oka, amely a lakosság körében felháborodást keltett, a gázművek által nem publikált, ámde alkalmazott áremelés. Összességében közel 30 százalékos emeléssel számolhatnak idén azok, akiknek valamilyen okból lezárják a gázkészülékét, vagy az átalánydíjról saját mérőóra alapján történő elszámolásra térnek át. Ez utóbbi esetben az óra felszerelése tetemes többletköltséggel járhat, mert a gázműveknek nem éppen baráti a hozzáállása a váltáshoz. Ennek nem egyéb az oka, mint az, hogy az átalánydíj fizetése magasabb bevételt jelent a számukra, mint ha...

Levél a gázművek vérigazgatójának

A Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai szövetsége az alábbi március 8-án keltezett egyeztetést kérő levéllel kereste meg a Fővárosi Gázművek Zrt. vezérigazgatóját:


A Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetsége a társasházkezelők, ingatlankezelők és ezen keresztül a társasházi lakásokban lakók érdekeit képviselő szakmai szervezete.

Az év elején sajnálatosan olyan információk jutottak tudomásunkra, hogy nagymértékben megnövelték egyes, nem az energiaárakat érintő áraikat. Ezek az áremelések még nehezebb helyzetbe hozzák a társasházi lakásokban élőket, megnehezíti a szükséges és elkerülhetetlen felújítási munkák megkezdését, finanszírozását.

A szolgáltatási díjtételeikben 10-29 %-os áremeléseket alkalmaztak, amit semmilyen inflációs mutató nem igazolhat, és súlyos terheket ró a társasházi lakókra, tulajdonosokra.

A társasházi lakásokban lakó tulajdonosok is szeretnének fogyasztási alapon fizetni a gázfogyasztásukat. Mivel nincs lehetőség kialakítani minden lakásnál...