Még nem regisztráltam

REGISZTRÁLOK

Furcsaságok tárháza
A világon sok furcsaság van, ezek egyik szelete az építkezés – lenyűgöző és meghökkentő házak színesítik ezt a palettát.
Európa legkeskenyebb házai
A keskeny házak előnye – a kis adó mellett –, hogy kevés berendezésre van szükség, mivel nem is férne el sok bútor. Sportos életre szoktat, vagy inkább kényszerít, mert ezek a nem mindennapi épületek többszintesek, a liftnek itt bizony nem jut hely, tehát marad a lépcsőn járás. Különleges emberek, akiknek furcsa szokásaik vannak, a fantáziájuk pedig kivételes, s ezt meghökkentő építményekben élik ki.
A Németországban élő Björn Siemsen is egyike azoknak, akik sajátos technikát választottak vágyaik megvalósítására. Családi házban szeretett volna élni, ugyanakkor ragaszkodott Kiel belvárosi forgatagához is, s mivel a Teremtő kellő fantáziával és tehetséggel is megáldotta, megtalálta a legkedvezőbb megoldást. Építészként meglátta a lehetőséget Kiel belvárosában egy 29 négyzetméteres, foghíjas telekben, melynek hátsó oldala mindössze csupán 80 centi széles volt. A terv hamar …