Még nem regisztráltam

REGISZTRÁLOK

Érdekegyeztetés a panelfelújításról
MTOSZSZ-tájékoztatás a panelfelújítással kapcsolatos érdekegyeztetésről.
A napokban nagy visszhangot váltott ki Orbán Viktor miniszterelnök és Lázár János miniszter kijelentése a panelépületek esetleges visszabontásáról. A médiában komoly vita alakult ki a kérdésben. Az elhangzott felvetések, észrevételek hatására a Miniszterelnökség elindított egy egyeztetési sorozatot a panelházakkal kapcsolatos feladatokról, lehetőségekről.
Az első egyeztetésre 2017. június 13-ánkerült sor, amelyen részt vett hat érdekképviseleti szervezet (MTOSZSZ, LOSZ, LÉTÉSZ, Panel Érdekképviseleti Egyesület, BTTKE, TTOE), valamint a Miniszterelnökség részéről Lázár János miniszter, Csepreghy Nándor miniszterhelyettes, Füleky Zsolt, Kern Tamás, dr. Latorczai Csaba helyettes államtitkárok, valamint még több főosztály képviselője.
A megbeszélésen Lázár János miniszter úr a programmal kapcsolatos kiindulópontként az építészeti és vidékfejlesztési feladatok 2014-es Miniszterelnökséghez kerülését, továbbá az építész és mérnöki kamarákkal folytatott párbeszédek során élhetőség szempontjából elmaradásban levő két épülettípus megjelölését emelte ki. Ez utóbbiak közé tartozik az általában 10 x 10 méter alaprajzi kialakítású sátortetős épülettípus, valamint a panelházak, melyek vonatkozásában sok…

Kaplonyi György,
az MTOSZSZ elnöke