Még nem regisztráltam

REGISZTRÁLOK

A házirendet meg kell szegni?
Aki nem tartja be a házirendet, azzal nem történni semmi, hacsak nem valami nagy horderejű szabálysértést követ el, amit be is jelent valaki.
A legtöbb társasháznak szervezeti- működési szabályzata ha nincs is, házirendje van, de minden annyit ér, amennyit betartanak belőle. Márpedig a házirend az a szabályozásai forma, amelyet rendszeresen megszegnek. Mintha csak arra találták volna, ki hogy legyen egy biztos pont, ahol elégtételt vehet még a törvénytisztelő lakó is.
Ismerkedjünk meg házirendben szokványos szabályozás néhány kiragadott pontjával.
Nem lehet kirázni az ablakon a szőnyeget, nagyobb textíliát. - szól a házirend. Na jó, de akkor hol rázza ki a ráznivalóját a kedves lakó? Örülni kellene, hogy tisztántartja a lakását, nem pedig korlátozni, hiszen már megszűnt a porolók kora, és például egy ágytakarót végül is rázással lehet portalanítani.
Este 10 és reggel 8 óra között, valamint szabad-és ünnepnapokon napközben nem végezhető hangos zajjal járó tevékenység. – ez hasonló formában majd mindegyik házirendben szerepel. Mindenki tudja, de nem mindenki tartja be. Nyáron nyitott ablaknál a belső udvaros...